Brisbane


Visa större karta
Vi blev helt kära i Brisbane, det är en superfin stad med relativt liten citykärna vilket gör att det är gångavstånd till i stort sett allting (om man tycker om att promenera vill säga). Brisbane är, till skillnad från Cairns, en modern stad med många höghus. Staden ligger vid kusten men citykärnan ligger mer inåt landet.

Genom hela Brisbane går Brisbane River, en stor fin flod som delar staden i två. På ena sidan hittar man huvudgatan med shopping och på andra sidan hittar man exempelvis biblioteket, lagunen, The Wheel of Brisbane och mycket mer.

Vi valde att bo på ett hostel som ligger ganska centralt vilket jag absolut kan rekommendera eftersom att man kan gå till såväl shopping, matbutiker, lagunen och biblioteket. Lagunen ligger i South Bank där det finns massor av mysiga cafér och marknad varje helg. I South Bank hittar man även biblioteket och ett supertrevligt promenadstråk utmed floden.

På den motsatta sidan ligger ”stan” där man hittar alla lite större klädbutiker. Shoppinggatan är främst Queen Street och gatorna runt om och på Queen Street hittar man även en stor shoppinggalleria på tre våningar.

Kommentera