Brisbane on a budget

Brisbane är en trevlig stad om man inte har så hög budget eftersom det finns mycket i staden som inte kostar så mycket. När vi var i Brisbane gjorde vi ingenting som kostade mycket utan unnade oss istället billig vardagslyx genom att strosa runt på marknader och fynda.

Dessvärre hann vi inte göra så många gratisattraktioner som finns i Brisbane, främst för att vädret var lite stabilt när vi var där. Det var många gratissaker vi hade på vår to-do-list och jag tänkte lista dem här på Brisbane on a budget så någon annan kan få uppleva det istället!

 Bibliotek Brisbane

Biblioteket

På State Library of Brisbane är det full rulle varenda dag och när vi var i Brisbane var vi där nästan varenda dag. Så varför undrar ni? Jo på biblioteket finns det nämligen gratis WiFi som fungerar riktigt bra! Här finns även ett trevligt café med världens godaste lasange. Läs mer på slq.qld.gov.au.

Öppettider: Mån-tors: 10-20, fre-sön: 10-17.

 Brisbane City Hall

Brisbane City Hall

I Brisbane City Hall får man gå upp i klocktornet där man har utsikt över staden. Där uppe finns även Museum of Brisbane där man får lära sig om allt om stadens historia. Fem gånger om dagen har de gratis guidade turer i Brisbane City Hall. Öppettider 10-17 alla dagar.

Läs mer på brisbane.qld.gov.au.

Brisbane CityCat

CityCat Ferries

Brisbane River som går genom staden är tillräckligt bred för att få plats med flera båtar som kör sina turer hela dagarna. Det är läckert att få se staden från båtdäcket, speciellt under skymning! Båtturen är ungefär en timma lång och går ungefär var 15 minut.

Läs mer om gratisbåtarna på brisbane.qld.gov.au.

 Brisbane on a budget

Museum

I Brisbane finns det många fina museum och de flesta av dem är gratis! Ett museum som är väldigt populärt är GoMA, Gallery of Modern Art som ligger precis vägg i vägg med biblioteket.

Läs mer om GoMa på qagoma.qld.gov.au.

Andra gratis museum är bland annat UQ Art Museum och The Anthropology Museum.

 Brisbane marknad

Marknader

Det finns många marknader i Brisbane och vi hade den äran att få besöka två stycken när vi var i Brisbane; South Bank Market var liten och mysig där de bland annat sålde ”corn on the cob” och hemmagjord lemonade. Queen Street Farmers Market var ljuvlig med massor av ekologiskt frukt och grönt, bröd och nötter. Underbar!

Roma Street Parklands

Botanic Gardens & Roma Street Parklands

De två största och finaste parkerna i Brisbane är just Botanic Gardens och Roma Street Parklands. Här kan man strosa/jogga/springa, kolla på roliga djur (främst fåglar och riktigt stora ödlor) och njuta av regnskog med små vattenfall. Vårt hostel i Brisbane låg supernära Rosa Street Parklands. Härligt!

Läs mer om Botanic Gardens här och Roma Street Parklands här.

Kommentera