Restauranger och caféer i Brisbane

Vi besökte många mysiga ställen i Brisbane och vi såg ännu fler som vi ville besöka men som vi helt enkelt inte hann med! Går man utmed floden vid South Bank hittar man flera trevliga ställen, både barer, caféer och restauranger. Brisbane i sig är ju en relativt stor stad och flera av de caféer vi besökte och tyckte om hittade vi på små bakgator när vi gick vilse.

Bean Brisbane

Bean.

På en tvärgata från shoppinggatan, genom en allé till en mystisk bakgård och ner för en liten trappa ligger Bean. som är ett hippt litet café i Brisbane med mysig inredning. Trött på shopping och behöver en paus? Låna ett sällskapsspel och slappna av med en god kopp kaffe.

Läs mer om Bean. på deras facebooksida.

Oasis Juice Bar Brisbane

Oasis Juicebar

Personligen tycker jag nog att den ultimata shoppingpausen finns att hitta mitt på Queen Street i form av ett smoothie- och juicebar. Min absoluta favorit är Banana/Mango Smoothie och även om man köpte den största (riktigt stor) så försvann den i ett naffs. De har även frozen yoghurt och annat gott.

Läs mer på Oasis Juicebar facebooksida.

 The Library Cafe Brisbane

The Library Café

Vi satt mycket på biblioteket och jobbade med datorerna och då var det perfekt att smita ut till deras café och köpa lite fika eller bara något varmt att dricka. Man får ha med sig ”picknick” in på biblioteket men bara på ground-level.

The Library Café har även lunch och serverar sjukt god lasagne.

Läs mer på slq.qld.gov.au/cafe.

 Bonsai Botanika chocolate

Bonsai Botanika

Ett ställe vi sprang på när vi gick vilse var Bonsai Botanika som verkligen sticker ut med sin rustika inredning och spännande meny. Vi var här och tog en kaffe ett par gånger och smakade även en av deras sjukt goda glutenfria chokladkakor. De har ett stort utbud på fräscha, hemmagjorda chokladkakor! De har även restaurang med asiatisk mat som såg riktigt läcker ut.

Läs mer om Bonsai Botanika här.

 Embassy Bar Brisbane

Embassy Bar

Vår sista kväll i Brisbane hade vi planerat att gå ut och äta och vi gjorde mycket research för att hitta en populär restaurang så vi inte skulle blir besvikna. Lotten föll på Embassy Bar inne i centrum och när vi kom dit vid 21-tiden så hade köket precis stängt..! Ingen middag för oss med andra ord vilket var synd för de hade fått riktigt fina recensioner och menyn såg sjukt god ut på hemsidan.

Läs mer på embassybar.com.au.

Kommentera