Utflykter från Brisbane

Brisbane ligger strategiskt placerat mittemellan Sunshine Coast och Gold Coast vilket gör det till det ultimata stället att ha som utgångspunkt om man vill åka iväg på lite längre utflykter. Visst finns det mycket att se och göra i Brisbane också men eftersom att staden inte har någon direkt sandstrand så kan det vara trevligt att hoppa på en buss, ett tåg eller en båt och helt plötsligt hamna i paradiset. Här kommer några tips på utflykter man kan göra när man utgår från Brisbane. Notera att de flesta utflykter med fördel kan sträcka sig över ett par dagar.

Ett av de lättaste sätten att ta sig runt till ställerna omkring Brisbane är att åka med Greyhound.

Noosa

Noosa

Noosa består dels av en vacker, kritvit strand med den mjuk fin sand där man kan sola, bada och bara ha det bra. Stax bakom stranden, på Noosas huvudgata, finns mängder av mysiga cafér, restauranger och småbutiker.

Åker ni till Noosa får ni inte missa regnskogen varifrån man har läcker utsikt över hela naturreservatet.

Läs mer på visitnoosa.com.au.

Movie World Gold Coast

Warner Bros. Movie World

När jag var i Australien 2008 besökte jag Movie World tillsammans med mina föräldrar. Filmnörd som jag är blev jag totalt förälskad i denna mix av temapark och nöjesfält. Åkattraktionerna är otroligt roliga med spännande inledningar baserade på någon av Warner Bros. filmer. Superman-attraktionen är den mest galna berg- och dalbana jag åkt. Läs mer på movieworld.com.au.

Samtidigt som vi var där plaskade mina systrar runt på Wet ’n Wild. Riktigt bra för varma dagar!

Moreton Island

Moreton Island

Moreton Island är en ö strax utanför Brisbanes kust dit man åker om man verkligen vill koppla av. När vi var på Moreton Island bodde vi i bungalows på vackra Tangalooma Island Resort som verkligen förhöjde semesterkänslan.

Varje kväll kommer det vilda delfiner till hamnen som man kan få mata för hand. Rekommenderas! Missa inte heller cyklop och snorkel, det finns massor att titta på och speciellt vid det stora skeppsvraket!

2844-10

Surfers Paradise

Man behöver inte vara surfare för att uppskatta pulsen i Surfers Paradise. Vågorna är lagom stora för oss vanliga människor och atmosfären är fenomenal. Surfers Paradise har hög puls med riktigt bra uteliv. Dessutom är staden otroligt läcker eftersom höghusen når ändå ut till stranden.

Läs mer om denna balla stad på surfersparadise.com.

 Fraser Island

Fraser Island

Denna omtalade ö är en av Australiens tre områden som finns med i UNESCO världsarv-lista. Fraser Island är slående vacker med sina milslånga sandstränder och overkligt klara vatten. Det finns flera turer man kan ta för att få uppleva Fraser Island, läs mer om ön på deras hemsida fraserisland.net.

 Byron Bay

Byron Bay

Byron Bay är en av de mest ”laid back” och avslappnande städerna i hela Australien. Kulturen här kan nästan räknas till lite hippie och människor är allmänt lugna och glada. Här finns det både bra surfing och dykning. Vi gjord ett läckert nattdyk i Byron Bay som jag sent kommer glömma!

Läs mer på visitbyronbay.com.

Kommentera