Cairns


Visa större karta
Cairns är beläget i norra delen av Australien och här kan du förvänta dig värme året om! Cairns i sig är en liten stad med många backpackers och turister. Citykärnan består av i stort sett tre gator i området omkring stadens lagun men trots att det är litet så finns det flera roliga butiker och restauranger att besöka.

Det är mycket liv och rörelse i Cairns och det är lätt att träffa härliga människor. Tack vare det soliga vädret så finns det alltid möjlighet till att vara utomhus. Under sommartid behöver man knappt ens titta på väderprognosen innan man bokar in sina utflykter eftersom vädret i stort sett alltid är bra.

Under sommaren (december till februari) kan det blir riktigt varmt, temperaturer över 40 grader är inte ovanligt. Vi besökte Cairns i mitten på november och det var varmt och fuktigt. I Carins måste man vara väldigt noga med solskyddsfaktorn, UV-strålningen är extremt hög här på grund av det tunna ozonskiktet. Jag smorde mig med spf 50+ och höll mig i skuggan för det mesta. Att ligga i solen är nästan för varmt, även i november!

Vi bodde på ett motell en bra bit utanför stan när vi vari i Cairns men så här i efterhand hade jag nog hellre valt ett hostel lite närmre stan. Läs mina tips på Boende i Cairns. Utanför kusten vid Cairns ligger det berömda Stora Barriärrevet och båtturer avgår dagligen från Cairns Marlin Marina.Läs mer under Stora Barriärrevet.
Cairns lämpar sig utmärkt som utgångspunkt för trevliga utflykter som finns i närheten. I området kring Cairns finns många vackra ställen och det finns något som passar alla intressen. Här kan du läsa om vad man kan Se och göra i Cairns. Cairns ligger vid havet men det finns ingen direkt sandstrand i staden där man kan bada. De flesta väljer att ligga vid The Public Lagoon och lapa sol men det finns även lite vackra Stränder i närheten av Cairns.
Cairns är en populär stad och det finns mer att se än de dyra turist-turerna, flera små guldkorn som gömmer sig lite här och var på gatorna. Jag har därför sammanställt en sida som heter Cairns on a budget med lite restaurang-tips och annat billigt smått och gott.

Kommentera