Att se och göra i Cairns

Området kring Cairns är vackert och det finns många saker att se och göra i närheten av den lilla staden. Många dags-/flerdagarsturer avgår från Cairns dagligen och det finns alltid något spännande äventyr att åka iväg på. Läs även mer om Stora Barriärrevet och Stränder kring Cairns.

Regnskog Cairns

Regnskogen

Det finns många turer som går upp till regnskogen som ligger ett par timmar utanför Cairns. Här kan man få lära sig mer om vad för växter och träd som finns i regnskogen samt vilka djur och människor det är som lever här.

När vi var i Cairns åkte Jenny på en tur till regnskogen som hon rekommenderar. Läs mer om hennes utflykt på hennes blogg australienresan.se.

Kuranda Train

Kuranda

Kuranda är en liten by i regnskogen som är populärt resmål för så väl australiensare som semesterfirare. Hit kan man ta sig antingen genom den äventyrliga Skyrail som är en kabinlift som tar dig dit högt över trädtopparna, eller så kan du åka till Kuranda med Kuranda Senic Railway – ett mysigt tåg som tar dig rakt genom regnskogen.

Läs mer på kuranda.org.

Fitzroy Island

Fitzroy Island

Fitzroy Island är en liten ö cirka 45 minuter utanför Cairns. Förutom att sola och bada vid någon av de vackra korall-/sandstränderna så kan man bland annat hyra snorkelutrustning eller ta en vandringstur upp till fyrhuset med strålande vacker utsikt. Vi planerade att åka till Fitzroy Island när vi var i Cairns men när vi kom ner till hamnen på morgonkvisten så var båten fullbokad. Vill du åka hit rekommenderar jag därför att du förbokar biljett!

Läs mer om vilka turer det finns på ragingthunder.com.au.

 Green Island Cairns

Green Island

Green Island är en annan liten ö utanför Cairns som är känd för att vara vacker. Ön är täckt av spännande regnskog som är omringad av en vacker vit sandstrand och koraller. Hit åker man för att njuta av solen och det svalkande havet och bara ha det bra!

Läs mer om Green Island på greenisland.com.au.

 Port Douglas

Port Douglas

Port Douglas ligger ungefär en timma norr om Cairns och är en supermysig liten by med fin sandstrand. Huvudgatan är den enda gata som finns i byn och här hittar man flera små mysiga cafér och butiker.

Läs mer på infoportdouglas.com.au

Kommentera