Boende i Cairns

Cairns är en riktigt backpacker-stad och det är mycket människor överallt. Boende brukar inte vara några problem men planerar man att stanna längre än ett par/tre dagar så kan det vara bra att kolla upp i förväg så man slipper promenera runt allt för mycket. Vi bokade vårt boende genom Hotels.com och var mycket nöjda med det.

High Chaparall Motel Cairns

Lägenhet i Cairns med WiFi

Vi bodde på High Chaparall Motel som ligger 15-20 minuter promenad från centrum. Det var ett fräscht motell med fritt internet (endast möjlighet till en dator uppkopplad per rum men det går att gå runt om man ”råkar” logga in på något av de andra rummens internet), eget kök och badrum. Vi bodde i en liten lägenhet med två sovrum vilket kändes otroligt lyxigt! Betalade $50/person per natt.

Läs mer om High Chaparall Motel på Hotels.com.

Hostel i Cairns

Mysigt hostel i centrala Cairns

Våra vänner bodde på Dreamtime Traveller Rest som är ett hostel beläget precis bakom den stora shoppinggallerian i Cairns. Hostlet var supermysigt och det jag tyckte verkade härligt var att det inte låg mitt i stöket/festandet inne i stan utan det låg lite avskilt men ändå väldigt centralt. De var väldigt nöjda med sitt boende och rekommenderade det varmt! Tjejerna bodde i ett tre-person-rum och betalade $27/person per natt.

Läs mer om Dreamtime Traveller Rest på Hostelworld.com.

Hostel i Cairns

Prisvärt hostel nära havet i Cairns

Min lillasyster bodde på ett hostel som heter Global Central som ligger ett par minuters promenad från lagunen och Cairns centrum. Det är ett prisvärt hostel med riktigt bra läge och området är fräscht trots den billiga pengen. Kostar från $15/person per natt.

Läs mer om Global Central på Hotstelworld.com.

Party Hostel i Cairns

Hostel för partypeople i Cairns

Ett annat hostel som är väldigt, väldigt populärt i Cairns är Gilligan´s Backpacker Hotel & Resort. Här är det många roliga människor och tycker man om att festa så är det definitivt här man ska bo!   På Gilligan´s är det party sju dagar i veckan men de lyckas ändå hålla lokalerna städade och fräscha. Kostar från $26/person per natt.

Läs mer om Gilligan´s på Hotels.com.

Kommentera