Cairns on a budget

Åker man till Cairns så måste man räkna med att göra av med en del $ och personligen tycker jag absolut man ska unna sig dessa turer. Många av dem är once in a lifetime och går inte att uppleva någon annanstans än just Cairns! Det mesta är dyrt och man bör som sagt ha i åtanke att man ”ska” göra av med pengar i Cairns. Cairns = utflykter men det finns några billiga och bra saker i Cairns också, därför bestämde jag mig för att skriva ihop denna lilla guide om Cairns on a budget.

När vi gick i mataffären i Cairns kom det fram två tyska tjejer som undrade om vi ville hyra bil med dem och åka upp till regnskogen tillsammans. Vet inte vad det kostar men det är garanterat billigare än att åka någon av de turer som går dit. Bra tips!

 Cairns on a budget

Gratis träning i Cairns

När vi besökte Cairns hade de gratis träningspass flera gånger om dagen i närheten av lagunen. Tyvärr fick vi aldrig tillfälle att testa på det men de hade flera roliga pass så som pilates, zumba, cirkelträning, boxningspass mm.

Schema och mer info hittar du på cairnsesplanade.com.au.

 Cairns on a budget

Restaurang – Happy 4 10

När vi var i i Cairns blev vi rekommenderade en asiatiskt restaurang med billig mat som verkligen imponerade på oss alla. Stället är lite dolt men när man kommer in från gatan så är det läckert med coola väggmålningar och möbler. Maten är prisvärd, min sweet chili chicken var grymt bra och kostade (+dricka) drygt 100kr!

Läs mer om Happy 4 10 hos urbanspoon.com

Cairns on a budget

BBQ Area

Nere vid lagunen i Cairns finns flera gasolgrillar som är till för allmänheten. Köp med vad som önskas grillas och samlas ett gäng vänner för en trevlig BBQ. Kan användas dygnet runt! Tips, orkar man inte städa grillen efter sig så kan man köpa en rulle aluminiumfolie, lägga det på grillen och laga maten på.

 Trinity Beach

Stränderna

Vill man komma utanför Cairns utan att lägga flera $100 på utflykter så kan man hoppa på en av de lokala bussarna för cirka $5 och se lite andra områden. Finns många populära stränder strax norr om Cairns, ungefär 30 minuter med buss.

Läs mer om Sandstränder i närheten av Cairns.

Kommentera