Stränder vid Cairns

Själva staden Cairns har ingen direkt sandstrand där man kan sola och bad utan i Cairns hänger man i första hand vid den konstgjorda lagunen. Här finns det möjligheter att breda ut sin handduk på sand eller gräs och det finns även både sol och skugga. Lagunen i sig är fin och fräsch och i anslutning till badplatsen finns en byggnad med både dusch och toaletter. I samma byggnad hittar man även en kiosk där man kan köpa bland annat vatten och glass!

Varning!

Under oktober – maj är det stinger season utmed kusten i norra Australien då risken för farliga maneter är stor. Se till att alltid bada inom markerat område för att undvika att bli bränd. Skulle olyckan ändå vara framme så ska man hälla vinäger på det skadade området, detta brukar finnas på de flesta stränder. Läs mer om stinger season på health.qld.gov.au.

Trinity Beach

Trinity Beach

20 minuter bussfärd från Cairns ligger Trinity Beach som är en mysig utflykt. Ta promenaden ut till södra udden av stranden så får ni en läcker överblick över hela stranden. Buss nummer 111 går ut till Trinity Beach från Cairns.

Palm Cove

Palm Cove

Med buss nummer 110 från Cairns kommer man till den fina stranden Palm Cove. Precis som namnet avslöjar är Palm Cove kantad av palmträd som erbjuder svalkande skydd undan de gassande australienska solstrålarna.

Four Mile Beach

Four Mile Beach

Stranden i Port Douglas är en lång, vit sandstrand som lockar med sol och bad. Skulle du bli rastlös av att hänga på stranden finns dessutom en vacker vandring upp till Flagstaff Hill varifrån man har slående vacker utsikt över stranden och den lilla staden.

Kommentera