Telefon och internet

Ska man stanna i Australien en längre tid så är det en bra idé att så tidigt som möjligt skaffa sig ett australiensisk mobilnummer. Jag köpte mitt simkort i en vanlig mataffär och där fanns flera alternativ och mobiloperatörer att välja mellan så man kan hitta en operatör som möter just dina behov. Några av de mest populära mobiloperatörer i Australien är Optus, Vodafone och Telstra.

Väljer du att behålla ditt svenska simkort under din Australien-resa så är det bra att kolla med din mobiloperatör innan du reser hur prisplanen ser ut i just Australien. Var även noga att stänga av roaming och liknande som kan dra mycket pengar.

Internet

För oss svenskar som är vana vid snabbt och smidigt internet så kan man lätt bli frustrerad när man kommer till Australien. Uppkopplingen är långsam och fungerar inte alls så bra som man hoppas. Däremot är det ganska vanligt att man hittar gratis WiFi i lite större allmänområden som parker etc. Gratis WiFi brukar fungera helt okej även om det kan ta sin lilla tid att ladda.

De flesta McDonalds erbjuder gratis WiFi till sina gäster och det finns över hela landet.

Kommentera