Melbourne


Melbourne är en stor och härlig stad nere vid kusten längst ner i södra Australien. Melbourne ligger skyddad i en hästsko-liknande bay med flera fina stränder i närheten, speciellt bra för surfare! Vädret nere i provinsen Victoria där Melbourne är beläget är ganska oberäkneligt under höst, vinter och vår. De varmaste månaderna är januari-mars.

Melbourne fullkomligt kokar över av kultur, här finns alla möjliga nationaliteter och intressen och dessutom finns det en uppsjö av trevliga restauranger med mat från världens alla hörn. I Melbourne finns det mycket att både se och göra.

Något som kan vara bra att veta när man ska flyga till Melbourne är att det finns två flygplatser i staden. Melbourne Airport, också kallad Tullamarine Airport ligger närmre CBD än vad Avalon Airport gör. Från Avalon till Melbourne City tar det drygt en timma och från Tullamarine 20-30 minuter.

Eftersom Melbourne är en så pass stor stad är det svårt att ta sig överallt till fots. Själva CBD, citykärnan, är liten och trevlig men ofta vill man ta sig runt till områden strax utanför CDB, exempelvis stranden och de mysiga förorterna. I Melbourne finns både bussar och tåg men det som flest människor använder sig för att ta sig fram är spårvagnen, the tram.

Vill du ta dig runt i Melbourne så rekommenderar jag att du köper ett buss/tåg/tram-kort som heter MyKi-card. Dessa finns att köpa på exempelvis 7eleven, de kostar $6 och därefter får du fylla på (top-up) med valfri valör. Dessa kort är elektroniska och det räcker att hålla dem mot maskinerna på respektive spårvagn. Läs mer om MyKi-cards här.

Kommentera