Att se och göra i Melbourne

Melbourne är en stor och härlig stad som myllrar av mysiga gator och caféer. Vi spenderade fem veckor i Melbourne vilket var helt perfekt, vi fullkomligt älskade det! Staden har en så härligt avslappnad känsla, det påminner mycket om London med alla sina gömda pärlor och hemligheter. Det är en spännande stad där man kan hitta ett nytt favoritställe bakom varenda hörn!

 Utomhus-bio Melbourne

Utomhus-bio

Är du i Melbourne under sommaren så måste du testa någon av de utomhusbigrafer som finns i staden. Rooftop Cinema finns uppe på taket av Curtin House mitt på Swanston Street med utsikt över stadens skyline. Vill man hålla sig på marken istället så är det Melbournes botaniska trädgård man ska kila till där man hittar utomhusbiografen Moonlight Cinema.

 Fotzroy Gardens Melbourne

Njut av stadens vackra parker

När vi var i Melbourne så spenderade vi många soliga dagar i någon av stadens stora, härliga parker. Det är perfekt att ha med sig picknick, en god bok eller varför inte bara en kär vän. De stora träden i parkerna ger perfekt skugga undan Melbournes vara sol.

Våra absoluta favoritparker är Carlton Gardens och Fitzroy Gardens, båda parker ligger nära centrum och de är stora, gröna och lummiga.

 Melbourne Central Shopping

Melbourne Central

Stor stad innebär också så klart stora shoppingcentrum. Mitt i CBD hittar man det gigantiska köpcentret Melbourne Central på fem våningar. Melbourne Central är fullproppat med butiker för alla smaker och här finns mängder av caféer och restauranger där man kan fylla på energiförråden. Här finns även en biograf! Melbourne Central har öppet till 18:00 de flesta dagar.

Läs med på melbournecentral.com.au.

 Flinder Street Station Melbourne

Federation Square & Flinder St. Station

Fed. Square är den mest populära torget i Melbourne där det ofta är roliga evenemang på gång. Fed. Square ligger vid den välkända Flinder Street Station som är Melbournes äldsta tågstationer (år 1854) och används fortfarande flitigt av såväl turister som melbourniter.

 Melbourne Museum

Museum Victoria

Museum Victoria är ett samlingsnamn för härliga museum i staten Victoria där Melbourne ligger. Här hittar du bland annat Melbourne Museum som är beläget i vackra Carlton Gardens. Ett spännande museum i Melbourne som är lekfullt och lärorikt både för vuxna och barn är Sciencework. Är du intresserad av stjärnor och rymden så är det till Melbourne Plantarium du ska gå.

Läs mer om alla dessa platser på museumvictoria.com.au.

 Eureka Towers Melbourne

Eureka Towers

Melbourne är som sagt en stor stad och för att få en bra blick över hur staden ser ut och vad som ligger var så kan det vara kul att se staden uppifrån. Eureka Towers är en 300 meter hög skyskrapa i Melbourne city med vackra vyer över staden.

Befinner du dig i Eureka Towers så bör du testa The Edge som är en glaskub utanpå Eureka Towers med hisnande utsikt.

Läs mer på eurekaskydeck.com.au.

Kommentera