Caféer i Melbourne

Melbourne är känt för sina mysiga caféer och melbourniterna älskar sitt kaffe. Tycker du om att dricka detta svarta guld så är Melbourne staden för dig! Caféerna är mysiga och charmiga och det är mycket kärlek i alla varma (och kalla!) drycker som serveras. Vi hittade ett stort gäng med favoriter under våra veckor i Melbourne, det är så härligt att sätta sig på en trevligt café med en bra bok och dricka den där perfekta latten. Vi bodde i Fitzroy North där de bästa caféerna ligger vägg i vägg, många tips är därför från Fitzroy North.

Undvik stora kedjor som exempelvis Starbucks och Gloria Jean´s eftersom kaffet på ”riktiga” Melbourne-caféer är så otroligt mycket bättre!

Code Black

Code Black

Vi åt brunch på Code Black och blev alla mycket imponerade! Riktigt fräscha smoothies och äggröran på surdegsbröd var också fantastisk. Vill du ha en riktigt söt frukost så rekommenderar jag deras brioche med banan och butterscotch-sås. Yum!

Läs mer codeblackcoffee.com.au.

Jungle Juice

Jungle Juice

Under vår första dag i Melbourne hamnade vi av en slump på mysiga Degraves Street i närheten av Flinders Street Station. Här ramlade vi in på Jungle Juice och jag åt mitt livs godaste bagel! Går du till Jungle Juice rekommenderar jag varmt den med grillad halloumi, avocado och tomat, så otroligt god!

Läs mer på Jungle Juice facebooksida.

Code Black

Green Refectory

På Sydney Road i Brunswick ligger detta mysiga café. Prisvärt café i Melbourne med stort utbud på hembakade kakor, muffins och lunchalternativ. Kaffet och övriga varma drycker är riktigt bra!

I lokalen finns både under- och övervåning samt ett mysig liten innergård dit solstrålarna når.

Läs mer på Green Refectory.

Kommentera