Melbourne on a budget

Melbourne är en bra stad att åka till om man reser med en tiggt budget. Här finns många gratisalternativ och det finns mycket man kan se och uppleva utan att behöva betala en krona.

 Melbourne City Circle Tram

Melbourne City Circle Tram

Är du i Melbourne under sommaren så måste du testa någon av de utomhusbigrafer som finns i staden. Rooftop Cinema finns uppe på taket av Curtin House mitt på Swanston Street med utsikt över stadens skyline. Vill man hålla sig på marken istället så är det Melbournes botaniska trädgård man ska kila till där man hittar utomhusbiografen Moonlight Cinema.

DFO outlet Melbourne

Shoppa på outlets

Det finns många olika outlets i Melbourne där man kan fynda ordentligt. En av de större är DFO, Direct Factory Outlets, som är beläget vid Yarra River i South Wharf. Här finns massor av stora märkesbutiker med kraftigt reducerade priser. Fler outlets i Melbourne är bland annat Spencer Outlet Centre vid Southern Cross Station.

Victoria Market

Queen Victoria Market

Här kan du hitta allt mellan himmel och jord. Queen Victoria Market, även kallad Vic Market, består i huvudsak av två delar; en med mat, frukt och grönt och den andra med souvenirer, kläder och inredning.

Varje onsdag är det night market här där utbudet främst består av mat från världens alla hörn. Testa gärna maten från Sri Lanka, godaste maten på länge!

 Svenska kyrkan Melbourne

Fika hos Svenska Kyrkan

Svenska Kyrkan i Melbourne ligger i i supervackra lokaler i förorten Toorak. Svenska Kyrkan är välkomnande och aktiv med många tillställningar och event under årets lopp. På Svenska Kyrkan i Melbourne kan man köpa svenska delikatesser och även ta sig en kopp kaffe med kanelbulle i kyrkans café.

Från city tar man spårvagn nr 8 mot stadsdelen Toorak. Gå av vid stopp nr 38 – St Georges Road. Öppet alla dagar 12-18.
Läs mer på svenskakyrkan.se/melbourne.

 Melbourne Museum

Kommentera