Utflykter från Melbourne

Melbourne är en riktigt stor stad som har mycket att erbjuda men befinner man sig i Melbourne så borde man också försöka upptäcka platser som ligger runtom staden. Vi hann åka på ett gäng utflykter när vi var i Melbourne och var riktigt nöjd med allihop! Här är lite tips på ett gäng utflykter man kan åka på i Melbourne.

 Utflykt Melbourne

Phillip Island

Vi bokade bara en natt på Phillip Island och dessvärre hade vi lite otur med vädret med vind och regn men vi var väldigt nöjda med vår vistelse ändå! Det är väldigt vackert och vi är glada att vi hade en bil när vi var det, det är större än man tror.

The Penguin Parade var riktigt bra! Vi köpte den billigaste biljetten ($24) och var väldigt nöjda med det, man får se pingvinerna på nära håll på vägen upp från stranden ändå!

Läs mer på visitphillipisland.com.

 Utflykt Melbourne

Healesville Sanctuary

Healesville Sanctuary ligger uppe i bergen ungefär 90 minuter från Melbourne och är ett riktigt aussie-zoo med endast djur från Australien. Här får du se koalor, kängrur och alla spännande och farliga ormar. De har även ett djursjukhus där man kan få se djurskötare ta hand om djuren live.

Missa inte fågelshowen som går 2 gånger om dagen och ingår i biljettpriset. Supercoolt!

Läs mer på zoo.org.au/healesville.

 Great Ocean Road

Great Ocean Road

Den vackra kustvägen som slingrar sig mellan Melbourne och Adelaide är fantastisk! Vi åkte på en två dagarstur och tältade på camping vilket var väldigt mysigt.

Great Ocean Road är full av stränder och utkiksplatser. En av de mest kända stoppen på vägen är Twelve Apostles som är stora stenskulpturer ute i vattnet som från början var 12 stycken men som en efter en rasar ner i havet.

Kommentera