Sydney


Visa större karta
Sydney är inte Australiens huvudstad som många svenskar tror men staden kniper däremot förstaplatsen som Australiens största stad. Det bor drygt 4,6 miljoner människor i Sydney och det är många svenskar som väljer att flytta till denna vackra storstad, Sydney är den näst vanligaste staden (strax efter London) som svenskar väljer att bosätta sig i.

Sydney är en stor stad och det finns många vackra platser att besöka när man befinner sig i Sydney.

Sydney är en stor stad och många människor upplever Sydney som ännu större eftersom gatorna och vägarna är ganska krokiga vilket kan göra det lite svårt att hitta. Det finns dock många bra sätt att ta sig runt på i staden, här kan man lätt åka både buss, båt och tåg för att ta sig dit man vill. Båtbiljetter köps nere i hamnen, antingen i automat eller i kassa och detsamma gäller så väl buss- och tågbiljetter som går att köpas på de flesta stationer.

I Sydney finns det endast en flygplats i Sydney men det kan vara bra att veta att det är Australiens största flygplats och man bör räkna med att det kan ta lång tid att ta sig på området. Flygplatsen ligger väldigt nära centrum och ofta så kan det vara ganska prisvärt att åka taxi från flygplatsen till sin destination, speciellt om man är flera. När vi var i Sydney bodde vi i en förort som heter Redfern och vi betalade endast €20 för en taxi från flygplatsen hela vägen till dörren. Kan vara värt att kollas upp!

Kommentera