Stränder i Sydney

Sydney ligger så vackert vid havet och kusten består av långa, vita sandstränder. Många av stränderna är fulla av turister och trots att stränderna även kryllar av lifeguards så händer det inte allt för sällan olyckor. För att vara på den säkra sidan så är det viktigt att alltid lyssna på lifeguardens rekommendationer, vissa delar av stränderna kan vara farligare att bada på än andra pga starka strömmar och lömska klippor under ytan. Bada därför alltid mellan flaggorna som markerar var på stranden det är säkert att bada!

Det kan vara bra att veta att det finns hajar i Sydney och om en haj upptäcks i närheten av stränderna så startas sirener och alla besökare måste gå upp ur vattnet. Helikoptrar och lifeguards håller spanar efter hajar och man behöver aldrig oroa sig för att de ska komma in obemärkta.

Manly Beach Sydney

Manly Beach

Manly Beach är tillsammans med Bondi en av de absolut mest populära stränder i Sydney. Från Circular Quay tar man en 30 minuter lång båttur (avgår var 20min under högsäsong) och promenerar en liten bit från färjelägret till den vackra stranden.

Befinner du dig i Manly kan du även passa på att ta en svensk kanelbulle eller en skagenmacka på Fika Swedish Kitchen som drivs av tre svenska tjejer. Läs mer om deras öppettider på fikaswedishkitchen.com.au.

 Bondi Beach Sydney

Bondi Beach

Den gigantiska stranden Bondi Beach besöks varje dag av såväl turister som locals. Sanden är kritvit och fin och havet är härligt svalkande.

Bondi är bland annat känt för det populära tvserien Bondi Rescue som har sänts över hela världen. Serien är inne 8 säsongen där man får följa strandens lifeguards i deras strävan att hålla stranden så trygg som möjligt. Sevärd! Finns på youtube.

Bronte Beach Sydney

Bronte Beach

Vi promenerade från Bronte Beach utmed kusten hela vägen till Bondi Beach. Dessvärre stannade vi inte på Bronte en längre tid (mer än att stanna och ta vackra bilder) men Bronte verkar vara en lugn och härlig strand som inte är riktigt lika full och välbesökt som Bondi Beach.

Maroubra Beach Sydney

Maroubra Beach

En av de bästa surfstränderna i Sydney för erfarna surfare är Maroubra Beach som erbjuder perfekta vågor. Även denna strand är lång, härlig och lite lugnare än de stora populära stränderna. Maroubra kan vara farlig om man inte är erfaren surfare med höga vågor och riktigt starta undervattenströmmar. Viktigt att bada mellan flaggorna!

Kommentera